Viihdeohjelman ”homotutka” määrittelee seksuaalisen suuntautumisen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yleensä ihmiset tietävät itse oman seksuaalisen suuntautumisensa. Thaimaassa on kuitenkin aloitettu viihdeohjelma, jossa määritellään nettitelevisio-ohjelmaan osallistuvien ihmisten homouden aste. Ohjelman nimi on Scan Gay.

YouTube
YouTube

Ohjelman tavoitteena on kertoa osallistujille, ovatko he oikeasti homoja vai eivät. Juontajana toimiva Eaakkachai ”Eakky” Euesangkomset on thaimaalainen poptähti ja julkihomo. Miestä pidetäänkin ohjelman suosion takana, sillä hänen hauskat kommentit naurattavat studiossa ja kotona. Mies letkauttelee ulos leppoisasti kaiken, mitä sylki suuhun tuo.

Scan Gayn säännöt ovat yksinkertaiset. Ohjelmaan osallistuu mies ja joukko tuomaristossa istuvia henkilöitä arvioi hänen seksuaalisen suuntautumisen kolmessa minuutissa. Tuomariston kokoonpano saattaa vaihdella jaksoittain, mutta mikäli he arvaavat homoseksuaalisuuden väärin, voittaa kilpailuun osallistunut henkilö 220 euroa.