Mikä pelikokemus! Skyrimiä virtuaalilaitteistolla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Oculus Rift -virtuaalikypärä tarjoaa uudenlaisia innovaatioita myös videpelien suhteen. Videopelit ovat muuttuneet yksinkertaisen ohjaimen näpyttelystä koko keholla hallittaviksi areenoiksi. Konsolipelissä voi ohjailla hahmon liikkeitä omilla vartalon liikkeillä ja lisäjännitystä tuovat päähän laitettavat virtuaalikypärät.

YouTube
YouTube

Nyt Tuncay Cakmak näyttää YouTube-videolla, miltä Skyrim-pelin pelaaminen näyttää virtuaalikypärän, Cyberithin Virtualizer-laitteen ja Wii-konsolin ohjaimen kanssa. Pelaaja kuvailee kokemusta nautinnolliseksi ja uskomattomaksi. Videolla nähdään pelaamisen lähitulevaisuus ja moni haaveilee saavansa samanlaisia laitteita kotiin. Realistinen pelaaminen asettaa ihmisille uudenlaisia haasteita, mutta antaa samalla ikimuistoisia kokemuksia.

Videolla pelattava The Elder Scrolls V: Skyrim on ilmestynyt jo pari vuotta sitten, mutta silti se on edelleenkin monen fantasiapelejä tahkoavien suosikkilistalla. Pelimaailma ulottuu muinaisiin viikinkisaagoihin ja siksi myös sen maisemat ja hahmot ovat mystisen kauniita.