Nauti arjen pienistä asioista – näin saat hyvinvointia suhteeseen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vuosikausia yhdessä olleet pariskunnat saattavat joskus käyttäytyä kuin vastarakastuneet. Ihmiset heidän ympärillään ihmettelevät, miten ihmeessä alkuajan kipinä on säilynyt monen avioliittovuoden jälkeen. Yleensä onnellisuus syntyy pienistä arjen iloista ja siitä, että osaa olla tyytyväinen perusasioihin.

Femail First on nyt listannut kymmenen asiaa, joita ei kannata unohtaa pitkässäkään juoksussa. Ensimmäisenä vinkataan, että parin on muistettava suudella toisiaan myös aamun kiireessä ennen töihin lähtöä. Pieni pusu vaikuttaa positiivisesti koko loppupäivään. Puolisot voivat myös hemmotella toisiaan käymällä ravintolassa syömässä ja kokeilla kerran viikossa uutta ruokapaikkaa ikään kuin he menisivät treffeille. Tällöin ei myöskään puhuta raha-asioista, lapsista tai muista velvotteista.

Yksi mielihyvää tuottava ja vatsanpohjaan perhosia lähettävä tapa on tunnustaa kumppanille spontaanisti rakkautta silloin, kun hän sitä vähiten odottaa. Kuiskaa se vaikkapa kauppajonossa, huuda auton ikkunasta tai tokaise kesken imuroimisen. Kotityöt sen sijaan kannattaa unohtaa joskus karkaamalla viikonloppumatkalle. Arki maistuu pikkureissun jälkeen makoisammalta, kun välillä käy haistelemassa muun maailman tuulia.

Pariskunnan kannattaa muutenkin tehdä yhdessä monipuolisesti asioita, kuten käydä kävelyllä ja kokata ruokaa. Valmistakaa toisillenne makunystyröitä hivelevä annos, joka on valmistettu täydestä sydämestä ja rakkaudella. Myös yllätyslahjat ovat kiva piristysruiske, ja niistä tykkäävät niin miehet kuin naiset. Naiselle riittää usein pelkkä kukkakimppu yllätyslahjaksi, mutta toki voi käyttää mielikuvitusta ja ostaa vaikkapa uudet kuulokkeet puhelimelle.

Kaikista tärkeintä lienee se, että muistaa olla oman rakkaan kanssa yhteydessä. Kannattaa esimerkiksi muistaa kumppania flirttailevilla ja rakastavilla tekstiviesteillä sen sijaan, että lähettäisi vain: ”Kumpi hakee lapset tarhasta?”.