Maailman lumisin paikka – talon korkuiset kinokset arkipäivää

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa on kärsitty Oulun eteläpuolella poikkeuksellisen vähälumisesta talvesta ja joissakin paikoissa hanget ovat muuttuneet viime viikkoina kenkien alla litiseväksi loskaksi. Esimerkiksi Tampereen seudulla saa vain haaveilla lumisesta hiihtolomasta, kun kaduilla on enemmän hiekoitushiekkaa kuin valkoista ja narskuvaa lunta.

YouTube
YouTube

Maailman lumisin paikka löytyy Japanista, jossa vuorten huipuille sataa vuosittain metreittäin lunta. Westher Films julkaisi viime syksynä YouTubessa videon, jossa esitellään Sukayu Onsen -nimisen paikan lumisia maisemia. Paikkakunnan kinokset voivat ylittää jopa 12 metriä, mikä kuulostaa suorastaan käsittämättömältä. Moni haaveileekin viettävänsä hiihtolomansa näissä maisemissa.

Video esittelee paikan päällä kuvattua materiaalia, joka saa suorastaan hengästymään. Lumikinoksista on syntynyt valtavia kanjoneita ja lumen suuri määrä johtuu Siperiasta kantautuvista kylmistä tuulista. Ainakin alueella asuvat apinat nauttivat sielunsa kyllyydestä asuinalueestaan, sillä sieltä löytyy myös höyryävän kuumia lähteitä, joissa voi kylpeä ja karistaa kylmät viimat pois kehosta.