12-vuotias LEGO-insinööri ällistyttää – teki pistekirjoituskoneen palikoista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lukuisat historiaan älykkyytensä ansiosta jääneet nerot ovat osoittaneet poikkeuksellista kekseliäisyyttä jo nuoresta iästä lähtien. Nyt internetissä on herättänyt huomiota video varsin innovatiivisesta nuoresta pojasta ja hänen rakentamastaan keksinnöstä.

YouTube
YouTube

12-vuotias Shubham Banerjee on rakentantanut Lego-palikoista ja nastasta Braigo-nimellä kutsumansa laitteen. Kyseessä on tulostin, joka tulostaa paperille sokeiden käyttämää pistekirjoitusta. Normaalisti tällaiset tulostimet maksaisivat tuhansia dollareita, mutta Shubham käytti rakentamiseen 350 dollaria maksanutta Lego Minstorms -rakennussettiä.

Nuori neropatti ei yritä rikastua rakentamallaan Braigo-tulostimella, vaan jakaa sen ohjeita ilmaiseksi internetissä. Hän yrittää kehitellä laitetta eteenpäin, ja toivoo vielä luovansa siitä kokonaisille A4-papereille tulostavan version.