Historiallinen käänne! Naiset nyt koulutetumpia kuin miehet

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Kautta aikain miehet ovat omistaneet julkisen tilan ja määränneet tahdin niin opetuslaitoksissa kuin työelämässäkin. Maailmansodat toivat muutoksen tilanteeseen, ja naiset ovat pikkuhiljaa nousseet molemmissa rankingeissa ahkeriksi kouluttautujiksi ja työntekijöiksi.

Nyt amerikkalaisnaiset ovat jo ykköspaikalla, mitä tulee kouluttautumiseen. Pew Research Centerin tekemässä tutkimuksessa selvisi, että naiset omaavat 21 prosenttia enemmän tutkintoja kuin heidän aviomiehensä. Vain 20 prosenttia miehistä on kouluttautunut paremmin kuin parempi puoliskonsa.

Ero ei ole kovin suuri, mutta se kertoo kulttuurisesta muutoksesta. Vuonna 1960 tilastot näyttivät toisin. Vain seitsemän prosenttia naisista oli paremmin kouluttautuneita miehiinsä nähden, ja miesten suhteen luku oli 14 prosenttia vaimoihin verrattuna. Tulevaisuus näyttää, viekö vaimojen kunnianhimoisuus kouluttautuneisuuden entistä enemmän naisten pelikentälle, uutisoi Elite Daily.