Tämä video voi pelastaa henkesi – näin toimit jos tukehtuminen uhkaa

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Joillekin on saattanut joskus käydä niin, että ruokapala on tarttunut kurkkuun, jolloin tukehtuminen on voinut olla lähellä. Moni tuntee Heimlichin otteen, jonka avulla voi auttaa tukehtumisvaarassa olevaa kanssaihmistä.

YouTube
YouTube

Mitä tehdä, jos sattuu esimerkiksi olemaan yksin kotona ja vastaava tilanne tulee eteen? Arkistojen kätköistä löytyi eräs YouTube-video, jossa coloradolainen palokunnan lääkintämies Jeff Rehman kertoo vinkkinsä itsensä pelastamiseen, mikäli auttajia ole lähimaastossa.

Ihmisen on syytä mennä polvilleen punnerrusasentoon. Rehman pyytää katsojaa lyömään itsensä tämän jälkeen maahan voimakkaasti, jolloin isku kohdistuu rintakehään ja tyhjentää keuhkot. Miehen mukaan tämä voi auttaa henkilöä saamaan tukoksen pois kurkustaan.