Ghostbusters 30 vuotta – LEGO julkaisi teemasarjan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vuonna 1984 julkaistu Ghostbusters-komediaelokuva kummituksia jahtaavista tiedemiehistä nousi varsinaiseksi hitiksi. Elokuvan jatko-osa Ghostbusters 2 julkaistiin vuonna 1989. Pääosissa näyttelivät Dan Aykroyd, Bill Murray, Sigourney Weaver ja Harold Ramis.

Splash, LEGO
Splash, LEGO

Haamujengi-elokuvasarjan kolmannesta osasta on huhuttu jo vuosikausia. Elokuva juhlii tänä vuonna 30-vuotissyntymäpäiviä ja erilaisten tahojen uskotaan muistavan aavemetsästäjiä kunnianosoituksilla. Yksi Ghostbustersia onnitellut taho on LEGO, joka julkaisee tänä vuonna elokuvasarjalle omistetun rakennuspalikkasarjan.

Haamujengin lelupalikat nousivat LEGO-yhtiön tuotantoon yleisöäänestyksen ja arvovaltaisen raadin valmistemana. Ghostbuster-setin alkuperäisen idean takana on Brent Waller -niminen mies, joka julkaisi hahmotelmansa vajaa vuosi sitten.

Splash, LEGO
Splash, LEGO

Ghostbusters-elokuvissa kolme potkut saanutta tiedemiestä perustivat yrityksen, jonka toimintaideana oli jahdata kummituksia. Ghostbusters eli Haamujengi kamppaili yliluonnollisia ilmiöitä vastaan omaperäisillä laitteilla. Elokuvan hitiksi nousseen tunnuskappaleen esitti Ray Parker Jr.