Rakkautta ensisilmäyksellä: Kehitysvammainen poika ja hylätty koira löysivät toisensa

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Koiraa ei turhaan kutsuta ihmisen parhaaksi ystäväksi. Nyt YouTube-videolla nähdään kuvamateriaalia erään kehitysvammaisen pikkupojan ja hänen koiransa pyyteettömästä ystävyydestä ja rakkaudesta.

YouTube
YouTube

Seitsemänvuotias Owen Howkins kärsii harvinaisesta Scwartz-Jampelin oireyhtymästä. Tilan takia hänen lihaksensa ovat jatkuvasti jännittyneinä. Kivuliaan syndrooman takia brittipoika ei pääse myöskään elämään normaalia lapsuutta. Vanhemmat päättivät lopulta lievittää pojan yksinäisyyttä Haatchi-nimisen löytökoiran avulla. Koira löytyi junanraiteille sidottuna, kun juna oli jo ehtinyt törmätä siihen.

Eläinten turvakodista löytynyt kolmejalkainen koira muodosti heti yhteyden pojan kanssa, ja Hertfordshiren yliopiston opiskelijat taltioivat kaverusten tarinan koskettavalle videolle. Videolla poika kertoo koiransa tarinan ihastuttavasti itse piirtämiensä kuvien avustuksella. Maailmassa tiedetään vain noin 30 ihmistä, joilla on sama oireyhtymä kuin Owenilla.