Tältä konetuliaseella ampuminen näyttää hidastettuna

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

YouTubessa edesottamuksiaan kuvaava kaksikko The Slow Mo Guys on testannut hidastettuja videoita muun muassa vedenalaisten luotien ja erilaisten räjähdysten kanssa. Olemme myös esitelleet kaiuttimissa hidastettuna roiskuvaa maalia ja nyt vuoronsa saa upea konekiväärin ammuntavideo.

YouTube
YouTube

Tässä kohtaa moni saattaa kysyä, että mitä upeaa on ampumisessa? Kun kiväärillä suoritetun tulituksen hidastaa moninkertaisesti, näyttää hylsyjen lentäminen ja tuliaseen ampuminen kuin taideteokselta. Jokaisen asefanin mielestä videolla nähtävät liikeet ja tapahtumat ovat täysin verrattavissa esimerkiksi korkeakulttuuriksi pidettyyn balettiin. Luotien tanssi vangitsee katsomaan.

Verkossa on julkaistu runsaasti videoita, joissa näytetään mielenkiintoisia tilanteita tai fysikaalisia ilmiöitä hidastettuina. Perinteisin tapaus lienee vesi-ilmapallon tai muun esineen lävistävän luodin esittäminen suurnopeuskameran linssin läpi kuvattuna.