Jackie Chania kannattaa kuunnella – älä osta näitä tuotteita

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailmankuulu toimintaelokuvien tähti Jackie Chanin kertoi taannoin lopettavansa hengenvaarallisten stunttien tekemisen. Viime vuonna huhuttiin myös legendaarisen toimintatähden menehtymisestä, mutta mies kertoi olevan elossa julkaisemalla Facebook-päivityksen kuvan kera.

YouTube
YouTube

Jackie Chan on päättänyt auttaa maailman uhanalaisia eläimiä ja mies on osallistunut African Wildlife Foundationin kampanjamainokseen puolustamaan sarvikuonoja. Afrikan ikonisia eläinlajeja on salametsästetty viime vuosina ennätysmäärä ja esimerkiksi sarvikuonojen sarvet päätyvät usein Aasian markkinoille. Niiden arvo on kultaakin korkeampi. Sarvikuonojen sarvesta uskotaan saavan apua impotenssiin, kuumeeseen ja syöpään. Sarven teho on kuitenkin osoitettu perättömäksi lääketieteen avulla.

Jackie Chan on Kiinassa Hongkongissa syntynyt näyttelijä, joka on uransa aikana näytellyt yli sadassa elokuvassa. Guinnessin ennätystenkirjan mukaan lukuisissa toimintaelokuvissa näytellyt mies ei ole väkivaltaisista rooleistaan huolimatta koskaan ottanut vakuutusta. Aasiassa mies on myös tunnettu laulaja, joka on esiintynyt useilla eri kielillä. Hänet tunnetaan länsimaissa erityisesti Rush Hour -elokuvistaan, sekä elokuvista Smokkimies, Shanghai Knights ja The Karate Kid.