WhatsAppin järjettömän hinnan syy selvisi?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yritysmaailmassa järkkyi viime viikolla, kun viestipalvelu WhatsApp vaihtoi omistajaansa tähtitieteellisellä lähes 12 miljardin euron hinnalla. Analyytikot pitävät hintaa millä tahansa mittarilla suorastaan järjettömänä, sillä palvelulla ei ole vielä edes pitävää ansaintalogiikkaa.

Nyt CNET-julkaisu on paljastanut miksi viestipalvelun hinta nousi lopulta noin suureksi. Julkaisun saamien tietojen mukaan Google oli nimittäin myös ostamassa samaa palvelua, ja lopulta Facebook ja Google kävivät WhatsAppista lähes huutokauppaa.

CNET raportoi, että Google olisi tarjonnut palvelusta 10 miljardia dollaria, mutta sitten Facebook pani reilusti paremmaksi. Google ei ole kommentoinut lehtitietoja. WhatsAppilla on nykyisin 450 miljoonaa käyttäjää, ja Facebook odottaa määrän nousevan yli miljardiin tulevina vuosina.