20 hyvin erikoista fobiaa listattiin – tuntuuko tutulta?

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Ihmisillä on joskus selittämättömiä pelkoja, jotka saavat heidät kauhun valtaan aivan normaaleissakin tilanteissa. Buzzfeed-video listasi 20 outoa fobiaa, joista pelokas ihminen voi kärsiä. Niiden joukossa on varsinaisia yllättäjiä.

YouTube
YouTube

Voisitko kuvitella esimerkiksi pelkääväsi sitä, että maapähkinävoi tarttuu syödessä kitalakeesi kiinni? Jollekin henkilölle tämä asia voi olla kauhun aihe, ja se tunnetaan nimellä arachibutyrofobia-nimellä. Ihminen voi myös kärsiä geniofobiasta ja pelätä leukoja, tai genufobiasta, jolloin polvet aiheuttavat hänelle pelkotiloja.

Niin ikään numero 666, avioliitto, kauniit naiset, lapset, klovnit, kaljut ihmiset ja kaljuuntuminen kuuluvat pelon kohteisiin. Harva suomalainen pelkää alkoholia, mutta maailmalla on ihmisiä, jotka kärsivät methyfobiasta. Tällöin drinkit eivät heille maistu. Eräs tragikoomisimmista peloista lienee, se, jossa kauhua tuottaa erektiossa olevan peniksen omistaminen, näkeminen ja ajatteleminen.