Lintu lensi lentokoneen ikkunasta läpi – onnettomuus tallentui videolle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Floridalainen pienkoneen pilotti Robert Weber lensi viime viikonloppuna kaikessa rauhassa kohti Fort Myersin lentoasemaa 274 kilometrin tuntinopeudella. Yhtäkkiä lentokoneen ohjaamon tuulilasi räjähti ja näkymä täyttyi höyhenistä, lasinsirpaleista ja verestä.

YouTube
YouTube

Mitä ihmettä tapahtui?

Robert Weber joutui harvinaislaatuiseen onnettomuuteen, jossa lintu lensi lentokoneen ohjaamon tuulilasin läpi. Mies kuvaili kokemustaan hurjaksi ja onnettomuuden kuvanneella videolla nähdään selvästi, kuinka tuulilasi ikään kuin räjähtää linnun törmäyksestä. Mies sai onnettomuudessa iskun otsaansa, mutta onnistui ilmoittamaan hätälaskusta.

Pilotti voi pitää itseään sangen onnekkaana henkilönä, sillä hän onnistui laskeutumaan lentokoneellaan takaisin maan kamaralle. Hänen ainoana ajatuksenaan oli turvallinen laskeutuminen rikkoutuneesta tuulilasista huolimatta. Onnettomuus tapahtui reilun 300 metrin korkeudessa.