20 000 rotalla on oma temppeli – palvonnan kohteina Intiassa

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Maailman uskontojen joukossa on niitä suuntauksia, joissa palvotaan eläimiä. Hindulaisuudessa monet eläimet apinasta lehmään ovat palvonnan kohteina. Tällaisiin pyhiin eläimiin kuuluvat Intiassa myös rotat, joille on omistettu oma Karni Matan temppeli Rajasthanissa.

Länsi-Intiassa sijaitsevassa temppelissa asuu tällä hetkellä 20.000 rottaa. Eläimiä kohdellaan kuten kuninkaallisia, ja niille syötetään herkullista ruokaa. Syynä tähän on se, että paikalliset uskovat eläinten ruumillistavan hindujumalatar Karni Mataa.

Palvojat saapuvat kaikkialta rukoilemaan rottien kanssa, ja he myös maistelevat eläinten näykkimää ruokaa, koska uskovat sen saaneen siunauksen. Paikalliset suojelevat rottia parhaansa mukaan rakentamalla verkkoja, jotka pitävät petoeläimet pois paikalta. Temppelin vierailija DC Mishra kommentoi Daily Mail -lehdelle kokemustaan.

– Olen tullut näkemään rotat, ja valkoista rottaa pidetään hyvän onnen merkkinä. Jos joku näkee valkoisen rotan temppelissä, hänen osakseen koituu hyvä onni ja jumalten siunaukset. Olen iloinen, että näin valkoisen rotan.