Älä kokeile näitä veitsitemppuja kotona – et ehkä usko silmiäsi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Perinteisesti sirkuksessa työskentelee ainakin yksi veitsenheittäjä, joka saapuu areenalle samettisessa asussaan yhdessä kauniin avustajansa kera. Nainen menee vasten maalitaulua ja hänen pään päälle tai suuhun asetetaan omena.

YouTube
YouTube

Jännitysmomentti syntyy, kun taituri heittää veitsiä naista kohti ilman, että haavoittaisi avustajaansa. Nyt nettiin on julkaistu samanlaista käsien hikoilua tuottava veitsivideo, jossa temppuja esittävät nuoret miehet. Videosta päätellen pojat ovat jonkinlaisessa pelihuoneessa ja ovat harjoitelleet temppuja huolellisesti. Veitsiä heitellään avustajan sormien väleihin ja omenoihin. Ryhmän nimi on Knife Guyz.

Näyttävät heittokaaret ja veisten ilmalennot tekevät tempuista jännittäviä. Esiintyjät ovat harjoitelleet heittoja pitkään, joten kenenkään ei kannata kokeilla samaa kotona. Veitsenheitto luokitellaan taide- ja viihdelajiksi, eikä niinkään taistelutaidoksi. Lajin vaikeus ei ole osumisessa vaan siinä, että veitsen saa kohteeseen terä edellä.