Suomalaisilmiö ihmetyttää maailmalla – sentään uikkarit jalassa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaiseen saunaperinteeseen kuuluu kesäisin järveen kastautuminen ja talvella avantoon pulahtaminen. Vilvottelun voi suorittaa myös hangessa kieriskelemällä, mutta olellisinta näissä kaikissa vaihtoehdoissa on se, että ollaan yleensä alasti. Monille ulkomaalaisille talviaktiviteetit ovat ihmetyksen aihe.

YouTube
YouTube

Nyt verkossa kiertää viraalina video, jossa on kaksi Yhdysvaltojen Minnesotassa asuvaa nuorta miestä, ja he ovat päättäneet suorittaa uimaharjoitukset lumihangessa. Miehet ovat varustautuneet hankikroolaamiseen uimalakeilla, uimalaseilla ja tietysti uimahousuilla.

Miehet sukeltavat pehmeään hankeen kuin lampeen ja kiljuvat kuin pikkutytöt. Toinen kaveruksista ottaa hangessa näyttäviä uintiliikkeitä, kun toinen kaveruksista keskittyy pelkästään hangesta mahdollisimman pian pois pääsemiseen. Harmillista, etteivät Etelä-Suomessa asuvat suomalaiset voi näyttää vastavetoa näille herroille heikon lumitilanteen vuoksi.