Muslimit hermostuivat Katy Perryn musiikkivideosta – vaativat pois YouTubesta

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Poppari Katy Perry nousi maailmanmenestykseen hittisinglellään I Kissed a Girl, ja on pyrkinyt elämään kappaleen sanojen mukaisesti. Vaikkakin neito on hetero, hän innostui äskettäin laittamaan huulensa kollega Miley Cyrusin huulille. Cyrus yllätti tähden laittamalla kielen peliin.

YouTube
YouTube

Katy Perry julkaisi vastikään Prism-albumiltaan uuden singlen. Dark Horse -kappaleen video on sekoitus fantasiamaailmaa, muinaista Egyptiä ja Lähi-idän kulttuureja. Nyt muslimit ovat suuttuneet kyseisestä videosta, koska Perryn esittämä faaraotar muuttaa tuhkaksi Allah-korua käyttävän mieskosijan.

Brittiläinen muslimi, Shazad Iqbal, kiinnitti huomiota kaulakoruun ja piti videon symbolismia vakavana. Hän aloitti kampanjan, jolla video pyritään saamaan pois YouTubesta. Sen on allekirjoittanut jo 40.000 ihmistä. Katso visuaalisesti upea video – ennen kuin se on liian myöhäistä.

Katy Perry, eli Katheryn Elizabeth Hudson, valittiin vastikään Elle Style Awards -gaalassa Vuoden naiseksi. Hän on julkaissut neljä albumia, joista viimeisin on Prism. Levyltä on lohkaistu kolme singleä, joista Dark Horse on uusin. 29-vuotias Perry seurustelee parhaillaan muusikko John Mayerin kanssa.