Vain Venäjällä! Silkkaa hevosvoimaa – poikkeuksellinen halkokoneen moottori

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Hevonen on teollistuneissa maissa nykyään lähinnä harrastuseläin, mutta vielä vuosisata sitten Suomessa hevosia käytettiin ratsuina, ja veto- ja kantojuhtina maatalous- ja metsätöissä. Vahvarunkoinen ja hyväkuntoinen hevonen on vielä tänä päivänä monta kertaa arvokkaampi kuin vanha auto.

YouTube
YouTube

Venäjältä kantautuu säännöllisesti videoita, jotka saavat länsimaalaisten pyörittelemään päätään. Tällä kertaa näytetään oman elämänsä insinööri, joka hyödyntää hevosvoimaa keskeliäällä tavalla. Hevonen kävelee juoksumaton tyylisellä alustalla ja tuottaa samalla liikevoimaa miehen klapikoneeseen.

Mies käyttää hevosen aikaan samaa liikettä hyödykseen nerokkaalla tavalla. Tässä kohtaa herää kuitenkin kysymys, että kuka videon on kuvannut? Jos taloudessa on varaa hankkia sähkökäyttöinen videokamera, luulisi heillä olevan varaa myös moottorisahaan. Hevonen tulee tosin kulkee kaurapalkalla ja on muutenkin monikäyttöinen eläin.