Nainen, matkustatko maailmalla yksin? Muista nämä varotoimenpiteet

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Jokaisen ihmisen kannattaa matkustaa edes kerran elämässään yksin. Reissu saattaa avartaa ja antaa henkisellä tasolla todella paljon. Yksin matkatessa ei tarvitse huolehtia muiden mielipiteistä tai menohaluista, mutta toisaalta hänellä ei ole ketään myöskään turvanaan.

Erityisesti yksin matkustavien naisten kannattaa oppia tunnistamaan mahdolliset vaaran merkit, sillä etenkin pohjoismaalaiset neitokaiset ovat monessa maailmankolkassa erittäin kiinnostavia. Matkailussa ei oikeastaan kannata koskaan jättää maalaisjärkeä kotiin. Kriisitilanteisiin on syytä varautua etukäteen yksinkertaisesti kopioimalla tärkeimpien asiakirjojen kuvat sekä sähköpostiin että tulosteeksi.

Passit, henkilökortit, luottokortit ja matkustusasiakirjat on hyvä olla tuplakuvina tallessa. Myös tärkeimmät puhelinnumerot kannattaa tallentaa muuallekin kuin puhelimeen, Huffington Post muistuttaa.

Mikäli matkallaan etsii seuraa muista ihmisistä, ei kannata katsoa ensi alkuun maailmaa liian vaaleanpunaisten lasien läpi. Suomalainen arkuus on oiva valttikortti maailmalla, sillä ventovieraille veijareille ei kannata lämmetä ensimmäisestä silmäniskusta. Eristäytyä ei kuitenkaan saa, koska omissa oloissaan taivaltava neitokainen on helppo uhri. Sosiaalisuutta on hyvä ottaa matkaan mukaan sopivassa suhteessa.

Reissujen parasta antia yleensä on paikallisiin ihmisiin tutustuminen, ja heiltä saa usein parhaat neuvot. Majoitusliikkeen henkilökunta tietää varmasti alueen vaaranpaikat ja kertoo niistä tarvittaessa. He myös osaavat ohjata matkalaisen salattujen nähtävyyksien äärelle, mikäli ei tahdo katsella kohteessa muita turisteja. Yksi hyvä vinkki on opetella muutama tärkeä fraasi paikallisella kielellä, jotta osaa ainakin pyytää apua tarvittaessa.

Naisten on hyvä myös ilmoitella itsestään säännöllisesti koti-Suomeen. Muuten matka kannattaa suorittaa omaan intuitioon luottaen. Seikkailun jälkeen voi jopa käydä niin, että nainen ei tahdo enää matkustaa muuten kuin yksin – siihen jää nimittäin koukkuun.