Eroon tupakoinnista tai herkuttelusta? Tetris-peli auttaa tutkitusti!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ihmisten on usein hyvin vaikea päästä eroon huonoista tavoistaan, oli kyseessä sitten tupakointi, herkutttelu tai joku muu mielihyvää tuottava pahe. Nyt Discovery-televisiokanava on kertonut tutkimuksesta, jonka mukaan apu löytyy hieman yllättävästä paikasta.

Discovery Newsin mukaan maailmankuulun Tetris-klassikkopelin pelaaminen auttaa paheista eroon pääsemisessä, koska siinä ihminen joutuu keskittymään tupakan tai ruoan sijaan johonkin aivan muuhun. Huomion vieminen paheilta saa myös niiden himon katoamaan ainakin hetkellisesti.

Nyt uutisoidun tutkimuksen mukaan paheiden himoitseminen väheni pelaamalla keskimäärin 24 prosenttia. Ihan mikä tahansa peli ei tuota samaa tulosta, sillä pelin täytyy saada ihminen keskittymään toden teolla. Ja aivan toinen juttu on samalla syntyvä mahdollinen riippuvuus Tetris-pelaamiseen.