NASA julkaisi huikeita kuvia – avaruus on kuin taideteos

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Alfonso Cuarónin ohjaama Gravity keräsi kriitikoiden kehuja ja nousi menestykseksi myös kassaluukulla. Erityisesti elokuvan huikeaa visuaalista ilmettä ylistettiin. Gravity voitti sunnuntaina järjestetyssä Oscar-gaalassa peräti seitsemän palkintoa muun muassa parhaasta ohjauksesta, kuvauksesta, leukkauksesta ja erikoistehosteista.

Yhdysvaltain imailu- ja avaruushallinto NASA on julkaissut sopivasti elokuvan Oscar-voiton tiimoilta sarjan huikeita tosielämän kuvia avaruudesta. Kuvissa nähdään muun muassa astronautteja työskentelemässä maata kiertävällä radalla. Upeat kuvat osoittavat, että jopa häikäisevät Hollywoodin visuaaliset tehosteet jäävät toiselle sijalle satojen kilometrien korkeudessa otettujen todellisten otosten rinnalla.