Boeing julkisti NSA-suojatun kännykän – tuhoaa tiedostonsa vakoilun paljastuessa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailmalla on aktiivisesti kohistu muun muassa Yhdysvaltojen keskustiedustelupalvelu CIA:n ja kansalliselle turvallisuuspalvelu NSA:n vakoilutoimista, joissa tarkastelun alle ovat päässeet jopa tavallisten ihmisten älypuhelimet ja tietokoneet.

YouTube
YouTube

Nyt markkinoille on tullut kaikkien salakuuntelijoiden painajaispuhelin Boeing Black. Lentokonevalmistajan tehtailema älypuhelin on suunniteltu etenkin hallituksen leivissä ja turvallisuuspalveluissa työskentelevien käyttöön. Puhelin poistaa automaattisesti kaiken datan, jos huomaa siihen kohdistuvan vakoilun. Boeing Black on Google Androidia käyttävä puhelinmalli, joka on hieman iPhonea suurempi. Siinä on kaksi SIM-korttipaikkaa ja useita muistikeskuksia arkaluonteisen tiedon säilyttämiseen.

Mikäli puhelin huomaa mahdollisen tietojenkeruun, tuhoaa se tiedostonsa puolessa minuutissa. Yhdysvaltojen tiedustelu- ja turvallisuuspalveluille työskennellyt Edward Snowden on yksi julkisesti Yhdysvaltojen tietojenkeruutoimia kyseenalaistanut mies. Hän on muun muassa kertonut, että Yhdysvaltojen tiedustelupalvelu on urkkinut tavallisten ihmisten puhelutietoja, salakuunnellut Venäjä presidentti Dmitri Medvedevin puhelinta ja vakoillut miljoonia kiinalaisten tekstiviestejä.