Valokuviin sattui täydellinen ajoitus

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Valokuvaaminen on taiteenlajina kokenut jonkin sortin inflaation, kun yhä useammilta ihmisiltä löytyy taskustaan tai laukustaan lähes ammattilaistasoisia kameroita. Tämä ei tarkoita kuitenkaan sitä, ettei taidoillaan erityisen loistavia valokuvaajia vielä löytyisi.

Latvialaisen valokuvaajan, Kaija Straumanisin, kuvissa silmiin pistävää on hänen toinenkin erityistaito. Nuori nainen on luonut valokuvasarjan, joka kantaa nimeä Stuff Being Thrown At My Head, eli tavaraa jota heitetään päähäni. Kuten nimestä voi päätelläkin, kuvissa Kaijaa heitetään erilaisilla esineillä.

Kuvat on ajoitettu täydellisesti esineiden osumahetkiin. Erityisiä kuvista tekee Kaija Straumanisin upea taito vastaanottaa heitettäviä kenkiä, juomalaseja ja kirjoja vasten kasvojaan lähes ilmekään värähtämättä. Kaija on jakanut kuvia Flickr-sivustolla.