Näin tunnistat näetkö sinä selkounia

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Osa ihmisistä näkee selkounia. Termillä tarkoitetaan siis unia, joissa henkilö ymmärtää kesken kaiken olevansa unessa. Tästä johtuen hän voi vaikuttaa unen sisältöön ja tehdä hassuja asioita, kuten vaikkapa lentää.

Haluaisitko tietää selkounista lisää? Buzzfeed-sivusto julkaisi videon, johon on koottu kaikki olennainen selkounista. Video esimerkiksi kertoo, että 50 prosentilla ihmisistä on ollut vähintään yksi selkouni elämänsä aikana. ilmiötä ei pystytä ainakaan vielä selittämään tieteellisesti.

Suosituimpia aktiviteetteja unessa ovat lentäminen, portaalien läpi matkustaminen ja seksifantasioiden toteutus. Monet selkounien näkijät pystyvät tällaisessa unessa pakenemaan painajaismaisista mukavampiin unimaailmoihin. Monet innostuvat niin paljon selkounestaan, että heräävät tajutessaan olevansa unessa.