Pikkutytön ensimmäinen vuoristorata-ajelu nosti tunteet pintaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vuoristoradat ovat usein huvipuistokävijöiden suosikkilaitteita, koska niissä pääsee kokemaan todellista vauhdin hurmaa. Jokainen varmasti muistaa ensimmäisen voristorata-ajelunsa, ja nyt eräs isä on päättänyt esittää tyttärensä ensikokemuksen koko maailmalle.

YouTube
YouTube

Myles Weissleder on ladannut YouTubeen tyttönsä ensimmäisen vuoristorataseikkailun ja ajelu osoittautuu samalla varsinaiseksi tunteiden vuoristoradaksi. Tyttö vääntää ensin valituksensekaista nyyhkytystä, mutta kunnon kyydin alkaessa hän jo intoutuu nauramaan kovaäänisesti.

– Tämä on niin hauskaa! Voi ei, mitä nyt tapahtuu, tyttö huutaa vaunun kyydissä.

Suomen tunnetuin vuoristorata on Linnanmäen vuonna 1950 rakennettu puurata, joka on eksoottinen nähtävyys myös ulkomaalaisten mielestä. Mielenkiintoiseksi laitteen tekee se, että se on vieläkin aktiivisessa toiminnassa. Linnanmäen puinen vuoristorata kierretään joka kesä noin 47.000 kertaa. Radan on suunnitellut tanskalainen Valdemar Lebeck ja samoilla piirustuksilla rakennettiin 1940- ja 1950-luvuilla Eurooppaan kahdeksan vuoristorataa.