Realistinen Barbie myyntiin – vartalossa valtava ero nykyiseen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mattel-yhtiön Barbie-nuket ovat jo vuosikymmenten ajan lukeutuneet maailman tunnetuimpiin leluihin. Nukkeja on usein kritisoitu niiden mainostamasta epärealistisesta kehonkuvasta. Netissä onkin nähty lukuisia parodioaversioita Barbiesta, joissa nukesta on pyritty tekemään realistisempia versioita.

YouTube
YouTube

Nickolay Lamm -niminen mies loi taannoin ”realistisen Barbien”, jonka luomiseen käytettiin oikean naisen mittoja. Time-lehden mukaan monet ihmiset kyselivät häneltä, voisiko nukkea ostaa jostain. Tämän innoittamana mies on nyt kehitellyt ideaansa realistisemmasta nukesta eteenpäin, ja aikoo tuoda tuotteen myyntiin.

Lammily Doll -nuken ulkonäkö ja mittasuhteet perustuvat keskiverron 19-vuotiaan nuoren naisen vartaloon. Kyseessä ei siis ole mikään överiksi vedetty ”ruma Barbie”, vaan luonnollista kauneutta edustava nukke. Nickolay Lamm haluaa mainostaa nukella positiivista kehonkuvaa ja terveellisiä elämäntapoja. Nukelle kerätään parhaillaan rahoitusta internet-sivullaan. Hänen tarkoituksenaan on nostaa 95.000 dollaria, eli noin 70.000 euroa, tuodakseen Lammilyn markkinoille vielä tämä vuoden puolella.