Australialaismiestä puri tappava käärme – mies päätti avata kylmän oluen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Myrkkytarhakäärme pseudonaja textilis on yksi maailman tappavimmista käärmeistä. Näitä ruskeita luikertelijoita tapaa etenkin Australiassa ja nyt yksi lajinsa edustaja puri puutarhatöissä ollutta Rod Sommervillea sormeen. Se, mitä mies teki pureman jälkeen, kuulostaa lähes uskomattomalta.

Morning Bulletin kertoo 54-vuotiaasta miehestä, joka joutui lopettamaan puutarhatyöt käärmeen myrkyllisen pureman takia. Hän soitti itselleen ambulanssin ja meni rauhallisin mielin jääkaapille. Rod otti jääkaapista kylmän oluen, avasi sen ja istui nojatuoliin odottamaan apua. Hän ei edes herättänyt talossa nukkuvaa teini-ikäistä poikaansa.

– Sanoin itselleeni, että jos tämä on loppuni, niin juon ainakin yhden oluen. Tiesin, että minua purrut käärme on maailman toiseksi myrkyllisin. Paniikki olisi tehnyt tilanteesta vain pahemman, hän kertoo nyt kolme viikkoa myöhemmin sairaalassa edelleen maatessaan.

Mies toimitettiin ambulanssilla sairaalaan vastamyrkkyä saamaan ja hän kärsi neljä päivää myrkyn aiheuttamista reaktioista. Vastamyrkky aiheuttaa suuren vaaran etenkin munuaisille, mutta Rod tulee todennäköisesti toipumaan onnettomuudesta täysin.