Trailerien legendaarinen ääni vaikeni lopullisesti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hal Douglas ei ole nimekäs tähti, mutta jokainen elokuvien ystävä on joskus kuullut hänen äänensä. Mies on nimittäin työskennellyt lukemattomien elokuvien trailereiden kertojaäänenä jo vuosikymmenten ajan. Nyt dramaattisesta baritoniäänestään tunnettu näyttelijä on kuollut.

YouTube
YouTube

Harold ”Hal” Douglas menehtyi 7. maaliskuuta 2014 kotonaan Lovetssvillessä. Hän oli kuollessaan 89-vuotias. Ääninäyttelijällä oli menehtyessään haimasyöpä, jonka synnyttämät komplikaatiot koituivat The New York Times -lehden mukaan hänen kohtalokseen.

Hal Douglas oli vuonna 2008 kuolleen Don Morrowin ohella yksi Hollywoodin tunnetuimmista elokuvatrailereiden kertojaäänistä. Hänen ikimuistoista matalaa ääntään on kuultu muun muassa Forrest Gump, Perhe on pahin ja Tappava ase -elokuvien trailereiden taustalla.