Ihminen ja robotti ottivat yhteen pingispelissä – näin siinä sitten kävi

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Saksalainen pöytätenniksen ammattilainen Timo Boll on voittanut viisi Euroopan mestaruutta, kaksi maailmancupia ja kaksi Mestareiden liigan peliä. Hän voitti ensimmäisen olympiamitalinsa Pekingistä 2008 Saksan sijoittuessa joukkuekilpailun hopealle.

YouTube
YouTube

Vasemmalla kädellä pelaava mailataituri on nyt haastanut KUKA-robotin kaksintaisteluun pingiksessä. Kokeilun ideana oli osoittaa, mihin kaikkeen robotit tulevaisuudessa pystyvät. Jännittävä ottelu on houkutellut jo yli 2,5 miljoonaa ihmistä videon ääreen – eikä suotta. Taltiointi tarjoilee huikeita jännitysmomentteja.

On suorastaan uskomatonta, kuinka paljon teknologia on kehittynyt kuluneessa 50 vuodessa. KUKA-robotit on tarkoitettu teollisuuden käyttöön ja ainakin videon perusteella niistä on tulevaisuudessa suunnatonta apua. Haittapuolena on tietysti se, että käsityön osuus pienenee ja työntekijät korvataan mekaanisilla versioilla.