Hitlerin allekirjoittama Mein Kampf -teos myyntiin: ”Pala historiaa”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Saksan valtakunnankansleri ja natsihallinnon aikana maataan vuosina 1934 – 1945 diktaattorina johtanut Adolf Hitler on yksi maailmanhistorian synkimmistä hahmoista. Väkivaltaisen isän varjossa kasvanut ja lopulta holokaustin järjestänyt kansallissosialisti muistetaan hirmuteoistaan sekä pienistä viiksistään ja sivulle kammatuista hiuksistaan.

YouTube
YouTube

Kansallissosialistisen ideologian perusteos Mein Kampf, eli Taisteluni, on Adolf Hitlerin vankilassa ennen valtakauttaan kirjoittama kaksiosainen kirja, jossa hän käsittelee poliittisia näkemyksiään ja omaa elämäänsä. Alkuperäisteos on julkaistu vuosina 1925-1926, ja nyt yhdysvaltalainen Nate Sandersin huutokauppa on ottanut myyntiinsä 20-luvulla ilmestyneen ja Hitlerin allekirjoituksella varustetun kirjapaketin.

Kirja kiinnostanee etenkin asiaan ja aihealueeseen perehtyneitä keräilijöitä, sillä kyseessä on erittäin harvinainen painos. Teos ei ollut kovinkaan suosittu ennen Hitlerin valtaannousua, ja sitä myytiin ilmestymisvuonna alle 9.500 kappaletta. Myöhemmin se ylitti suosiossaan hetkellisesti jopa Raamatun.