Uskomaton näky tallentui videolle – miekkavalaat jahtasivat moottorivenettä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Delfiinien heimoon kuuluvat miekkavalaat saattavat kasvaa jopa 10 metrin pituisiksi ja painaa jopa 10 tonnia. Merten hurjat petonisäkkäät ovat saaneet nimensä terävistä ja pitkistä hampaistaan. Ihmisten kimppuun ne kuitenkin käyvät vain erittäin harvoin.

YouTube
YouTube

Nyt Tyynellä valtamerellä on onnistuttu kuvaamaan harvinaislaatuinen tilanne. Joukko ihmisiä pääsi todistamaan miekkavaslaumaa lähietäisyydeltä, kun merenelävät päättivät lähteä seuraamaan heidän moottorivenettään. Jossain vaiheessa miekkavalaat uivat vaarallisenkin läheltä veneen moottoria, mutta vaaratilanteita onneksi vältyttiin kummassakin seurueessa.

Miekkavalaat ovat olleet viime aikoina uutisissa myös toisenlaisissa merkeissä. Viime vuonna julkaistu Blackfish-paljastusdokumentti on herättänyt Yhdysvalloissa runsaasti keskustelua SeaWorld-huvipuistoissa elävien miekkavalaiden kurjista olosuhteista. Dokumentin myötä Sea Worldin kävijämäärät ovat romahtaneet, ja eläinten vapauttamiseksi on jaettu useita vetoomuksia esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.