10 uskomusta, jotka muuttavat elämäsi

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Harva tulee ajatelleeksi kuinka paljon uskomukset vaikuttavat elämäämme. Asioista valitetaan ja niiden takia kiristellään hermoja, mutta ratkaisua ei usein tajuta etsiä omasta ajattelutyylistä. Elite Dailyn mukaan olet mitä uskot, ja ennenkaikkea sinusta tulee mitä uskot.

Näiden 10 uskomuksen omaksuminen saattaa vaikuttaa ratkaisevasti elämäsi laatuun.

1. Ainoastaan fysiikka voi estää sinua tekemästä jotain, ja sitäkin voit kehittää. On turha viljellä ajatusmallia, jonka mukaan et pysty tai kykene tekemään jotain. Ihminen pystyy uskomattomiin asioihin sinnikkyyden avulla.

2. Terveellisyys on hauskaa. Moni pitää ratkiriemukkaana asiana nautiskella roskaruoaksi nimitettyjä herkkuja, mutta terveysruoka voi myös olla erittäin hyvänmakuista. Ei tarvitse maistaa kuin raakasuklaata, ja väite on todistettu. Liikunta lisää endorfiineja ja olo tuntuu hyvältä treenin jälkeen – mikäs sen hauskempaa.

3. Maailma on täynnä typeryksiä, ja olet osa maailmaa. Jos olet aiemmin ärsyyntynyt siitä, että ihmiset tekevät hölmöjä asioita, yritä päästä tästä ajattelutavasta pois. On vain parempi hyväksyä epäkohdat ja yrittää itse toimia järkevästi.

4. Häviät vasta kun luovutat. Ihminen miettii liikaa voittoa ja häviötä, mutta todellisuudessa häviämistä ei ole olemassa. On vain tekemistä ja tekemättömyyttä. Kun teet ja toteutat unelmaasi, et voi epäonnistua, vaikka kaikki ei aina menisikään putkeen. Pahin virhe olisi jättää tekemättä.

5. Voit luottaa eniten itseesi. Ihmiset asettavat toisilleen odotuksia, joita he eivät voi täyttää. Tulee pettymyksiä. Ottamalla vastuun odotuksista ja täyttämällä omat tarpeensa henkilöstä tulee itsenäinen. Hän luottaa vahvuuteensa ja pitää itsestään huolta, jolloin hän voi myös hyväksyä muiden virheet ja satunnaisen epäluotettavuuden.

6. Onnellisuus on päätös. Onni ei tule takaa-ajamalla. Se tulee tässä hetkessä, päätöksenä. Kyse on näkökulmasta. Jokaiseen tilanteeseen voi aina reagoida hyvällä tai pahalla. Onni on sitä, että olet valinnut olla onnellinen – tapahtui mitä tahansa.

7. Tieto on valtaa. Informaatiota tulee joka tuutista, ja se voi joskus olla turhaa. Tieto ei ole, sillä siihen voi liittyä myös kokemuksen kautta tullutta taitoa ja viisautta. Voit omata lahjoja, mutta jollet tiedä miten niitä voi käyttää, et voi menestyä.

8. Elämän tärkein asia on rakkaus. Kun ihminen laittaa asioita tärkeysjärjestykseen, hän saattaa listata sinne monia kohtia. Kaiken ytimessä on kuitenkin rakkaus itseen ja toisiin. Rakkaus elämää kohtaan. Rakkaus on yhteyttä kaikkeen, ja myötätuntoa tämän maailman epäkohtia kohtaan.

9. Elämässäsi ei ole tilaa negatiivisuudelle. Asioita tapahtuu, piste. Ne voivat olla helppoja tai vaikeita. Se, näkeekö ne negatiivisina, riippuu valinnasta. Negatiiviset lasit ovat usein onnellisuuden tiellä, ja suurin negatiivisuus löytyy jokaisesta ihmisestä itsestään. Muuta näkökulmaa, muuta elämäsi.

10. Elämälläsi on tarkoitus. Postmodernissa kaaoksessa mikään ei ole tarkoituksenmukaista ja kaikki on yhtä hajaannusta – sellaisessa maailmassa näytämme elävän. Entä jos kaaos on universumin oma järjestys? Sikin sokin maassa lojuvat lehdetkin omaavat täydelliset kaavan ja johdonmukaisuuden, kun niitä katsoo tarpeeksi läheltä mikroskoopilla. Ihmisen näkökulma on kuin hiekanjyvä suuressa valtameressä. Et olisi täällä ilman tarkoitusta.