Maitovalas kuuli säkkipillin soittoa – näin luontokappale reagoi

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Musiikki koskettaa ja herättää tunteita. Tämä ei päde pelkästään ihmisiin, vaan myös eläimiin. Siitä on todisteita muun muassa YouTube-palvelussa julkaistuilla verkkovideoilla.

YouTube
YouTube

Eräällä videolla tavataan Mysticissä, Connecticutissa, säkkipilliä soittava mies, joka onnistui herättämään akvaariossaan uiskentelevien maitovalaiden huomion musisoinnillaan. Mystic Aquariumissa ikuistettiinkin nauhalle hauska tilanne, jossa Tom Leighin soitto pysäytti eläimen kokonaan.

Yhteensä neljä maitovalasta ui miehen ohi, ja yksi niistä nauliintui lasin taakse kuuntelemaan musiikkia. Muutkin valaat uivat ajoittain lähemmäs säkkipillin soiton innoittamana. Leigh näytti saavan uskollisen fanikunnan.