5 kysymystä, joilla tulet onnellisemmaksi

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Onnellisuus riippuu yllättävän paljon valinnasta – miten elämän haluaa nähdä. Näkökulmamuutoksen lisäksi ihminen voi aika ajoin tarkistaa omia tavoitteitaan ja pohtia, onko kaikki elämässä linjassa sen suurimman unelman kanssa.

Huffington Post -lehti kertoi 5 kysymyksestä, joiden avulla voit lähteä tutkiskelemaan elämääsi tarkemmin.

1. Kuinka onnellinen olen, asteikolla 1-10? Jos lukemat näyttävät yleisesti elämäsi suhteen alle viitosta, voit alkaa purkamaan asiaa tarkemmin. Mitkä asiat aiheuttavat painetta? Mitä muuttaisit, jos voisit muuttaa mitä tahansa elämässäsi?

2. Millaista elämää haluan elää? Ajattele elämääsi 10 vuoden päähän. Millaisista osa-alueista se tuolloin koostuu? Millaisten ihmisten ympäröimänä olet? Minkä täytyy muuttua vuosien saatossa, jotta elämästäsi tulisi sellaista? Kirjoita havaintojasi ylös paperille.

3. Mitä menestys on minulle? Jokainen mieltää menestymisen eri tavalla. Toiselle se on huippu-ura, paljon rahaa, matkoja tai uusi auto. Jollekulle menestys voi olla sitä, että hän on hyvä vanhempi lapsilleen. Älä välitä muiden tavoitteista, olet oman menestyksesi ylin mittari.

4. Mikä tuo minulle eniten iloa? Toiset askareet tuovat enemmän nautintoa kuin toiset. Onko lempihommaasi laulaminen, tiskaaminen tai auton korjaus? Mitä tahansa miellätkin suosikkitehtäväksesi, tee sille aikaa. Anna itsellesi lepohetki sielua hivelevän askareen äärellä. Tällaista on työskennellä kutsumusammatissa – kun tekisit ilmaiseksi sitä, mistä sinulle maksetaan palkkaa. Jos et ole vielä muuttanut innostustasi rahaksi, nauti siitä harrastuksena.

5. Mitä voin tehdä seuraavien parin viikon aikana tunteakseni lisää iloa, tarkoituksenmukaisuutta ja intohimoa elämääni kohtaan? Mitä tahansa tuleekaan mieleesi, aloita nyt. Jos haluat kokeilla joogaamista tai mennä kirjoituskurssille, ilmoittaudu heti mukaan ryhmiin, ja pääset eteenpäin tielläsi kohti menestystä. Se, mitä vahvistat, kasvaa. Inspiraatio tuo lisää inspiraatiota. Aloita rohkeasti pienin askelin.