Asukkaat tyrmistyivät – kotikadulle iskenyt luonnonilmiö peitti autotkin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yleensä tuulen mukana pyöriviä, kuivista kasveista muodostuneita palloja, eli arokierijöitä, nähdään vain harvalukuisina aavikoilla. Pensaspallura pyörii yksin tuulen mukana luoden ympäristöönsä autioituneen vaikutelman. Nyt arokierijät ovat vallanneet coloradolaisten kotien edustat.

YouTube
YouTube

Colorado Springin asukkaat ovat joutuneet erikoisen ongelman eteen: He hädin tuskin pääsevät kotiinsa tai sieltä pois, sillä tuhannet arokierijät ovat kirjaimellisesti täyttäneet asuntojen edustat. Puskapallot ovat kierineet paikalle tuulen mukana ja peittäneet jopa kokonaisia autoja alleen. Aiheesta ovat uutisoineet monet eri uutistoimistot, mukaan lukien CBS Denver, joka julkaisi arokierijöiden täyttämiä kuvia Twitterissä.

Paikallinen hälytyskeskus on vastaanottanut puheluja kotiinsa kiikkiin jääneiltä ihmisiltä. Yleensä pensaspalloja nähdään satunaisesti muutamia kappaleita tasangoilla kierimässä, eikä näin suurta invaasiota. Arokierijä muodostuu kuivuneesta tai kuolleesta kasvista, mikä lähtee tuulen mukana pyörimään maata pitkin samalla, kun se levittää siemeniään.