Unelmien kissa – tekee tarpeensa vessanpönttöön

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme taannoin kissoille tarkoitetusta välineestä, jonka avulla mirrit oppivat tekemään tarpeensa hiekkalaatikon sijaan suoraan vessanpönttöön. Nyt YouTubessa on julkaistu video kissasta, joka suorittaa vessareissun omatoimisesti jopa ilman apuria.

YouTube
YouTube

Oranssi kissa istuu näppärästi wc-istuimen reunan päällä ja tekee tarpeensa kiltisti pönttöön. Kyseessä ei suinkaan ole ensimmäinen vessaa käyttävä eläin, vaan lemmikit voi opettaa sisäsiisteiksi sinnikkäällä koulutuksella. Kissat ovat yleensä tarkkoja vessapuuhistaan ja vaativat siisteyttä saniteettitiloihinsa. Mikäli lemmikki oppii käyttämään vessaa, säästää omistaja myös kissanhiekkakustannuksissa ja mahdolliset hajuhaitat pienenevät.

Australialainen Jo Lapige kehitti taannoin LitterKvitter-nimisen tuotteen. Hän sai idean Painajainen perheessä -komediaelokuvasta, jossa Mr Jinx -kissa jakaa toiletin käytön Ben Stillerin esittämän päähenkilön kanssa. Lapige toteutti kissojen vessan prototyypin kukkaruukusta ja vessanrenkaasta. Keksijä sai kun saikin renkaan avulla oman kissansa käyttämään WC-pönttöä ihmisten tavoin.