Tokioon kissanruokaravintola – ihmisille!

Lifestyle Matkailu · Tim Isokivi

Maailmalta löytyy mitä erikoisempia teemaravintoloita jokaiseen makuun. Todella äärimmäisiä – ja ainakin länsimaisesta näkökulmasta outoja – ravintolaelämyksiä kaipaavien kannattaa suunnata Japaniin. Tokioon avattiin taannoin tilapäinen Restaurant Mon Petit pop-up -ravintola.

Ravintolan teemana ovat japanilaisten rakastamat kissat, tarkemmin sanottuna kissanruoka. Ravintolan taustalla on eläinten ruokaa valmistava Nestle Purina PetCare -yhtiö. Ravintolan nimi on peräisin samannimisestä kissanruokamerkistä. Ravintolassa ei kuitenkaan tarjoilla oikeaa kissanruokaa, vaan ainoastaan kissanruokaa muistuttavia ranskalaistyylisiä annoksia.

Ravintolan henkilökunnan päästä löytyy keinotekoiset kissan korvat. Myös ravintolassa asioivat saavat pannan lailla päähän laitettavat korvat käyttöönsä tunteakseen olonsa entistä kissamaisemmaksi. Kotaku-sivuston mukaan ruoka-annokset todellakin näyttävät epäilyttävästi kissanruoalta. Tarjolla on muun muassa kissojen Fancy Feast -valmisaterialta näyttävää kalkkunaterriiniä. Myös lukuisia kalaruokia on luonnollisesti tarjolla.

Verkossa järjestettiin arvonta, jossa ravintolan asiakkaiksi pääsi 160 onnekasta osallistujaa. Muut joutuvat siis tyytymään tavanomaisiin ruokakauppojen hyllyiltä löytyviin kissanruokiin.