Koulua ja vankilaa verrattiin toisiinsa – et usko mikä oli tulos…

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Kun ihminen on tietyssä iässä, hänellä on oppivelvollisuus, ja se voi tuntua kuin vankilalta. Vankilassa ollessaan henkilöt voivat usein aikaansa kuluttaakseen innostua opiskelusta. Koulu ja vankila – kummassa niistä on paremmat edut?

Vastaus nähdään nettivideolla, jossa kerrotaan muun muassa, että monissa amerikkalaisvankiloissa vangit saavat ulkoilla kaksi tuntia joka päivä. Useissa kouluissa lapset pääsevät ulkoilmaan alle tunniksi. 30 prosenttia koululaisista voi ulkoilla alle 15 minuuttia päivässä, mikä on jo aika vähän.

Ruokailuissakin on eroa. Vankilassa saa vertailun mukaan monipuolisempaa ruokaa kuin monissa amerikkalaiskouluissa. Kouluissa lounaaseen ei kuulu yleensä lihaa, ja annoksissa on useasti joko vihanneksia tai hedelmiä – ei molempia. Vankilaruokaa tuotetaan videon mukaan myös pienemmällä budjetilla, ja silti se on ravintoarvoiltaan rikkaampaa kuin paikalliset koulusapuskat.