Maailman kaunein kansallispuisto? Kuin häikäisevä aarre

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Pohjois-Kaliforniaa piinanneet metsä- ja pensaspalot levisivät viime kesänä myös Yosemiten kansallispuistoon. Monien helpotukseksi vahingot jäivät pieniksi. Nyt eheytyneestä luonnosta on julkaistu upea videokooste.

YouTube
YouTube

Video on kuvattu kymmenen kuukauden aikana ja sen toteuttamiseen on käytetty yhteensä 45 kuvauspäivää. Timelapse-tekniikalla toteutettu video on henkeäsalpaavan kaunis ja paljastaa luonnonpuiston salaisuudet samalla, kun esittelee avaruuden tähtitaivaan. Videota ei kannata katsoa kiireellä.

Yosemiten kansallispuisto on yksi UNESCO:n maailmanperintökohteista. Puisto on yli 3.000 neliökilometrin kokoinen ja siellä vierailee vuosittain 3,5 miljoonaa ihmistä. Yosemite on intiaanien kieltä ja tarkoittaa harmaakarhua.