Tuomiopäivän näky! Luontoäiti järjesti karmaisevan show’n

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaiset ovat nähneet aavikoilla pyriviä pensaspalloja lähinnä sarjakuvissa ja animaatioissa. Olemme kuitenkin uutisoineet tapauksista, joissa arokierijät ovat vallanneet kokonaisia omakotitaloalueita. Nyt näemme kuitenkin jotain todella uskomatonta.

YouTube
YouTube

Denverin Rocky Mountainilla riehui hiljattain pensaspalo. Palomiehet saivat kokea sammutustöissään luontoäidin todellisen mahdin, kun palopaikalle sattui samaan aikaan pyörremyrsky. Pyörteen sisällä lenteli kuivuneista pensaista muodostuneita arokierijöitä, jotka syttyivät kaiken lisäksi palamaan osuessaan pensaspalon liekkeihin. Näky oli suoraan kuin helvetin karusellista ja taltioinnista julkaistiin video YouTubessa.

Yleensä tuulen mukana pyöriviä, kuivista kasveista muodostuneita palloja, eli arokierijöitä, nähdään vain harvalukuisina aavikoilla. Pensaspallura pyörii yksin tuulen mukana luoden ympäristöönsä autioituneen vaikutelman. Arokierijä muodostuu kuivuneesta tai kuolleesta kasvista, mikä lähtee tuulen mukana pyörimään maata pitkin samalla, kun se levittää siemeniään.