Movember jo historiaa – penis sukassa syöpää vastaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet muistavat varmaan Movember-tempauksen, jossa miehet kasvattavat viiksiään nostattaakseen yleistä tietoisuutta miesten terveysongelmista kuten eturauhassyövästä. Movember ei kuitenkaan ole ainoa vastaavanlainen tempaus.

Sosiaalisessa mediassa on viime aikoina levinnyt #CockInASock -tunnisteella merkattu tempaus. Kuten englantia ymmärtävät saattavat päätelläkin, siinä miehet laittavat peniksensä päälle sukan, ja jakavat kuvan tästä Instagramiin. Tällä tavoin pyritään nostamaan ihmisten tietoisuutta kivessyöpää kohtaan.

Idean taustalla lienee Red Hot Chili Peppers -yhtyeen jäsenten taipumus esiintyä lavalla pelkkään sukukallaudet peittävään sukkaan pukeutuneena. Monille suomalaisille tempaus tosin tuo varmasti väistämättä mieleen Kummeli Stories -elokuvan ikimuistoisen ”sukka pois” -kohtauksen.