Tutkimus: Ihmiset käyttävät Facebookia jopa seksin aikana

Digi Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kondomivalmistaja Durex havainnoillisti äskettäin verkkovideollaan hyvin selkeän syyn siihen, miksi ihmiset eivät harrasta enää seksiä tai ole intiimissä parisuhteessa. Tabletit, kannettavat tietokoneet ja älypuhelimet vievät nykyään kaiken vapaa-ajan ja netin verkostot ovat voittaneet aidon kanssakäymisen.

Nyt Durex on julkaissut lisää faktatietoa siitä, mitä Y-sukupolvi touhuaa laitteistollaan ja milloin. Huolestuttavaa on se, että kymmenen prosenttia ihmisistä on lukenut tekstiviestejä seksin aikana ja viisi prosenttia on vilkaissut Facebookia. Nämä luvut on kerätty Iso-Britanniasta, mutta saattaa hyvin vastata myös Suomen vastaavia prosentteja.

CNET julkaisi hiljattain tutkimuksen, että ihmiset harrastavat nykyisin 20 prosenttia vähemmän seksiä kuin vuonna 2000. Yksi syy on se, että netin sisältö aikuisviihteineen vie huomiota pois partnerista. Durex on nyt käynnistänyt #TurnOffToTurnOn -nimisen kampanjan, jossa pariskuntia kehoitetaan laskemaan älylaitteistonsa ja kiinnittämään huomiota kumppaniin.