Uskomaton sushiannos – valmistettiin yhdestä riisinjyvästä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Japanilaisesta sushista on tullut muutaman vuoden aikana entistä suositumpi ruokalaji myös Suomessa. Riisistä ja kalasta, kasviksista tai äyriäisistä koostuvan ruoan kasvava suosio on näkynyt esimerkiksi sushiravinoloiden yleistymisenä maamme katukuvassa.

YouTube
YouTube

Nyt verkkovideolla näytetään tokiolaisen kokin uskomaton suoritus, jossa hän tekee yhden riisinjyvän minikokoisia susheja. Yhden annoksen tekemiseen menee viisi minuuttia. Pienissä annoksissa on kuitenkin tarpeeksi makua testaamaan ruokalajia, jos ei tahdo ensimmäisenä tilata normaalikokoisia suupaloja. Annokset ovat etenkin lasten ja turistien suosiossa.

Kerroimme taannoin videoista, jolla kerrottiin, että japanilaisten tapojen mukaan sushista tulisi kastaa soijakastikkeeseen sen täyteosa riisin sijaan. Ruoka tulisi myös asetella kielelle tuore osa ensimmäisenä. Toisin kuin voisi ehkä kuvitella, sushin syöminen sormineen ei ole etiketin vastaista. Tämä tieto tulee varmasti monille syömäpuikkojen käsittelemisen kanssa tuskaileville helpotuksena.