Salama iski lentokoneeseen kolme kertaa – näin kapteeni kuulutti

Matkailu · Terhi Piiroinen

Lentokoneissa saattaa joskus joutua epämukavan myrskyn keskelle, jossa vesisade rummuttaa koneen kylkeä ja turbulenssit tekevät ilmakuoppia. Monet pelkäävät lentäessään sääilmiöitä, ja pelkästään pimeällä lentäminen luo oman vaaransa lentomatkustamiseen.

YouTube
YouTube

Nyt näemme videon ukkosen keskelle joutuneesta lentokoneesta. Verkkovideolla on Amsterdamista Birminghamiin lentävä Boeing 737 -mallin matkustajakone, joka joutuu salaman uhriksi peräti kolme kertaa. Daily Mailin mukaan lentokoneen matkustajat olivat kuulleet valtaisan pamahduksen, mutta lentohenkilökunta oli suhtautunut asiaan tyynen rauhallisesti.

– Arvoisat naiset ja herrat. Kuten varmasti huomasitte, meihin iski salama, lentokapteeni sanoi rauhallisella äänellä.

Lentokone pääsi turvallisesti perille. Salamat eivät kuitenkaan ole ilmojen halki suoritettavan matkan suurin vaaratekijä, vaan pimeys, tuuli, korkeus ja turbulenssit ovat vaarallisempia. Salamanisku voi kuitenkin rikkoa joitain lentokoneen herkkiä antureita tai muita elektronisia laitteita.