Ohhoh, hämmentävän aidosti liikkuva kenguru-robotti esiteltiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Robotteja kehitetään jatkuvasti älykkäämmiksi, ketterimmiksi ja kestävämmiksi. Robotteja hyödynnetään tulevaisuudessa katastrofitilanteissa sekä myös muiden alojen kuin teollisuuden piirissä. Älykkäimmät robotit osaavat jo nykyisin opettaa toisiaan.

YouTube
YouTube

Nyt Festo-niminen yritys on julkaissut videon kengururobotista, joka pomppii hämmästyttävän samanlaisesti kuin aito australialainen pussieläin. Liikeradat on onnistuttu jäljentämään hyvin yksityiskohtaisesti.

Robotti muistuttaa muita eläimiä matkivia koneita, kuten Google ostaman Boston Dynamicsin vikkelästi juoksevaa WildCatia, vaikeassa maastossa ketterästi etenevää BigDogia ja supervauhtia etenevää Cheetahia. Kengururobotin valmistaminen osoittaa, että ihmiset voivat luoda jo hankalia askelkuvioita jäljentäviä robotteja.

Googlen johtava insinööri Ray Kurzweil otaksui hiljattain, että robottiosia tullaan hyödyntämään tulevaisuudessa myös ihmisissä scifi-elokuvien tyyliin. Hänen mukaansa ihmiskunta voi olla kuolematon jo vuonna 2045. Lisäksi hän sanoi, että robotit ohittavat ihmiset älykkyydessä seuraavan 15 vuoden aikana.