NASA kuvasi upean videon aurinkopurkauksesta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltain ilmailu- ja avaruushallinto NASA julkaisee toisinaan upeita avaruusotoksia Maan kansalaisten ihmeteltäväksi. Nyt Auringossa on tapahtunut massiivinen roihupurkaus ja se nostatti suuren soihdun tähden pinnalle.

NASA
NASA

NASA:n julkaisemalla videolla nähtävä aurinkopurkaus on kiehtova ja kaunis. Auringon pinnalla nähtävän soihdun voima on kymmenien miljoonien vetypommien luokkaa ja ne aiheuttavat ilmiöitä myös Maassa. Tutuimpia soihdun aiheuttamia asioita ovat radiohäiriöt ja revontulet, IFLScience-sivusto uutisoi.

Soihdusta purkautunut energia saapuu Maahan 15 minuutissa. Todella voimakkaita purkauksia nähdään vain kymmenien tai satojen vuosien välein. Aurinkopurkaukset jaetaan A, B, C, M ja X -kategorioihin. Normaalisti purkaukset ovat välillä A-C, mutta videolla nähtävä purkaus luokiteltiin M-ryhmään kuuluvaksi.