Osui ja upposi! Näin miesten ja naisten vessakäynnit eroavat

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Urbaani legenda kertoo tytöstä, joka ei kehdannut käydä poikaystävänsä luona isolla hädällä, vaan juoksi sen sijaan aina metsään asioille ja palasi lenkiltä suoli tyhjentyneenä. Miksi vessakäynti vieraassa paikassa mielletään hankalaksi?

YouTube
YouTube

Naisia saattavat nolottaa ulostamiseen liittyvät äänet ja hajut. Eiväthän tytöt käy kakalla – ainakaan prinsessayksilöt. Totuus on kuitenkin se, että jokainen käy tekemässä tarpeensa, mutta tavat eroavat sukupuolten välillä. Miehet suhtautuvat asiaan neutraalisti. He eivät tee vessassa käymisestä numeroa, ellei vessapaperi ole loppu tai heille ei ole tarpeeksi luettavaa toiletissa.

Naiset sen sijaan pohtivat kakkoshädän vessareissua jo tovin ennen saniteettitiloihin astumista. He saattavat varustautua toimenpiteeseen hajuvesillä, kynttilöillä ja tulitikuilla. Ilmanraikastimet ovat vieraassa paikassa ulostavan parhaimpia ystäviä kuten myös vuolaasti valuva vesi, jonka avulla yritetään peittää pienimmätkin äänet ja molskahdukset.

Todellisuudessa vain harva kiinnittää huomiota vessasta kantautuviin ääniin, ja naiset tekevät asiasta turhaan haasteellista. JLE esittää sukupuolten väliset erot vessareissuista huumoripitoisella videolla, joka osuu hyvin naulan kantaan.