Tätäkö DJ nykyisin oikeasti tekee? Keikkavideo paljastaa totuuden

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Internetin ja teknologian kehittyminen on tarjonnut lähes kelle tahansa länsimaiselle nuorelle mahdollisuuden tuottaa omaa musikkia, kokeilla kykyjään tiskijukkana tai jopa aloittaa oman radiokanavansa. Silti muutamat nimet nousevat kerrallaan maailman ykkös-DJ:ksi.

YouTube
YouTube

Vielä 20 vuotta sitten DJ-tähdet soittivat musiikkinsa pelkästään fyysisiltä vinyylilevyiltä, eikä silloin huijaamisen mahdollisuuksia juuri ollut. Miksaamiseen tarvittiin aidosti vankkaa osaamista ja kokemusta. Sittemmin mukaan ovat kuitenkin tulleet tietokoneistetut järjestelmät, jotka miksaavat itse itsensä. Alan veteraanien mukaan oikea DJ-tähti osaa soittaa aina myös vinyyleillä. Taannoin esimerkiksi ruotsalainen huippu-DJ Axwell kuitenkin myönsi Staran haastattelussa, ettei hän osaa oikeasti miksata kappaleita vinyylillä.

Nyt YouTubeen on ladattu video, jolla irvaillaan nykyisille tiskijukille. Hauskalle videolle on havainnoillistettu konsertissa esiintyvien DJ:n toimet erillisten huomiotekstien avulla. Videon perusteella näyttää siltä, että miehet vain heiluisivat pöytiensä takana käsiä heilutellen ja sormia nappuloilla pidellen. Huumorivideota ei saa kuitenkaan ottaa liian kurttuotsaisesti.

Maailman kymmenen parhaan DJ:n joukkoon voidaan tällä hetkellä luetella nimet Hardwell, Avicii, Tiesto, David Guetta, Nicky Romero ja Martin Garrix. Heidän jälkeensä maininnan arvoisia ovat Armin van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike, Afrojack ja Steve Aoki. Listaa voisi jatkaa loputtomiin ja nämä herrat ovat kerryttäneet usein miljoonaomaisuuden taidoillaan.