Näin iPhone muuttuu legendaariseksi Game Boy -käsikonsoliksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vaikka pelikonsoleita on ollut markkinoilla jo 70-luvulta saakka, räjäytti Nintendo Entertainment System, eli NES, potin lopullisesti vuonna 1985. Kyseessä oli niin sanottu kolmannen sukupolven kasibittinen konsoli, joka teki muun muassa Super Mariosta maailmanlaajuisesti tunnetun.

YouTube
YouTube

Nintendon myöhemmin lanseeraama Game Boy mullisti pelaamisen, kun pelejä pystyi tahkoamaan myös kodin ulkopuolella. NES-fanit muistelevat edelleenkin kaihoisasti 8-bittisiä pelimaailmoja ja niiden ääniä. Nyt nettiin on esitelty iPhoneen asennettava lisälaite, jonka avulla iPhonen voi muuttaa Game Boyksi.

Kun nykyisin sormet näppäilevät liian herkästi näytön tasaisia nappuloita, kaipaa pelaamisen avuksi erillistä ja hieman jopa vanhanaikaista konsoliohjainta. Puhelimen ympärille asennettavasta G-pad -silikonimuovikuori auttaa pelaajaa nauttimaan kaikista saatavilla olevista GBA-peleistä. Hanke hakee parhaillaan rahoitusta Indiegogossa.